Brønnøysund Juni

10 Juni, 2022

Oppskrift: Stekte harpeskjell

& korallpuré

Til dette trenger du:


-10 kamskjell/20 harpeskjell

-2 fedd hvitløk

-1 sjalottløk

-1 dl fløte

Start med å finhakke litt sjalottløk og hvitløk og stek på rolig varme i meierismør. Bruk cirka ett fedd hvitløk per femte kamskjell/tiende harpeskjell. Du vil ha cirka dobbelt så mye sjalottløk i volum som hvitløk. Når løken er myk og gjennomstekt tilsetter du korallen (altså rognen fra kamskjellene) og øyeranden fra halvparten for ekstra smak. Stek 5 minutter til korallen blir fast og er gjennomstekt. Ta deretter ut øyeranden og miks med en stavmikser til du får en jevn og tykk puré. Rør til slutt inn fløten og smak til med salt. Om du vil ha en mer konsentrert puré av rognen kan du sette til side halvparten av hvitløkssmøret og fløten, og steke øyerandene separat i smøret for så å tilsette fløten. Da kan dette serveres som en egen saus i tillegg til puréen.

Kamskjellene stekes på høy varme i en panne med litt vegetabilsk olje med høyt røykepunkt, raps- eller solsikkeolje er perfekt. Her ønsker du å kun gi kamskjellene en gyllenbrun stekeskorpe, men ikke å gjennomsteke. Harpeskjell er så små at de stekes med fordel kun på én side i tretti sekunder, store kamskjell kan få tretti sekunder per side. Servér kamskjellene gjerne i skallene de kom med etter en nøye vasking for en ekstra spennende presentasjon, med korallpuré på topp og en bit ristet brød til siden.

Bon appétít!

No items found.